Ingredience: | |
krůtí stehna | 2 ks |
velké brambory | 6 ks |
olivový olej + na vymazání | 2 lžíce |
citronová šťáva | 2 lžíce |
hořčice | 1 lžíce |
med | 1 lžíce |
provensálské koření | 1 lžička |
česnek | 3 stroužky |
sůl | dle chuti |
bílý pepř | dle chuti |
Pomalu pečená krůtí stehna bych nominovala na ideální, nejen předvánoční oběd. Dělá se sám, v jednom pekáčku a krásně provoní celý byt.
Pekáč vytřeme olivovým olejem a vložíme do něj nasolená krůtí stehna. Vedle v misce si smícháme ostatní ingredience na marinádu - olivový olej, citronovou šťávu, hořčici, med, provensálské koření, bílý pepř a půl hrnku vody. Stehna ještě poklademe plátky česneku a přelijeme namíchanou marinádou. Pečeme na 160 stupňů, asi 2 a půl hodiny. V průběhu pečení můžeme stehna otočit, případně ještě trochu podlít. Na poslední půl hodinu přidáme nakrájené brambory na měsíčky, které poklademe kolem krůtích stehen a dopečeme. Ať vám chutná!
Podrobné info: