Korpus: | |
mandlová mouka | 150 g |
lněná mouka | 60 g |
žloutky | 2 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
červená paprika | dle chuti |
máslo | 100 g |
Náplň: | |
mandlová smetana | 200 ml |
kvalitní šunka | 200 g |
strouhaný sýr | 100 g |
vejce | 3 ks |
sušená bazalka | dle chuti |
cherry rajčátka | 100 g |
čerstvá bazalka | dle chuti |
Tento recept zvládne i začáteční. Těsto je úžasně křehké a spojení použitých surovin naprosto dokonalé.
Suroviny na těsto zpracujeme dohromady.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Těsto natlačíme do formy. Pečeme cca 25 minut.
Připravíme si náplň. Smetanu smícháme s vejci a pokrájenou šunkou a sýrem. Nakrájíme si rajčata.
Upečený korpus vytáhneme z trouby a nalijeme na něj připravenou náplň. Nahoru naskládáme nakrájená rajčátka a pečeme dalších cca 35 minut.
Hotový koláč ještě dozdobíme bazalkou.
Podrobné info: