Pažitka
Název:

Pstruh lososovitý v medvědím pestu a odlehčený bramborový salát s jablky


Pstruh lososovitý v medvědím pestu a odlehčený bramborový salát s jablky


Ingredience:
Bramborový salát:
nové brambory500 g
mražený hrášek a mrkev (směs)150 g
vejce2 ks
cibule1 ks
kyselejší jablko1 ks
kyselé okurky3 ks
hořčice1 lžíce
hustý bílý jogurt150 g
citronová šťáva dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Ryba:
pstruh lososovitý4 ks
pesto z medvědího česneku4 lžičky
cotronová šťáva dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Nemohla jsem vymyslet přílohu k dnešní rybce, až mě nakonec přepadla chuť na bramborový salát. Chtělo to ale nějakou lehčí verzi, tak jsem trochu zapátrala na netu a inspirovala se salátem od Dity P. No, oblizovali jsme se všichni až za ušima.

Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka, vejce natvrdo a mraženou zeleninu chvilku povaříme na páře, aby změkla. Mezitím, co se nám vše vaří, si dáme marinovat rybu. Každý kousek pstruha lehce osolíme, opepříme a potřeme lžičkou medvědího pesta. Naskládáme rybu do uzavíratelné nádoby a na závěr ještě zakapeme citronovou šťávou. Necháme v lednici alespoň půl hodiny. Cibuli nakrájíme na jemno, jablko a okurky na kostičky. Zchladlé brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostičky, vejce také. Přidáme napařenou zeleninu, hořčici, jogurt, sůl, pepř a trochu citronové šťávy. Vše opatrně promícháme a případně dochutíme ještě solí nebo citronovou šťávou. Necháme salát odpočívat v lednici, alespoň než bude hotová ryba. Troubu rozpálíme na 180 stupňů a plátky pstruha (kůží dolů) pečeme na pečícím papíře asi 15 minut. Přeji dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno