Bramborový salát: | |
nové brambory | 500 g |
mražený hrášek a mrkev (směs) | 150 g |
vejce | 2 ks |
cibule | 1 ks |
kyselejší jablko | 1 ks |
kyselé okurky | 3 ks |
hořčice | 1 lžíce |
hustý bílý jogurt | 150 g |
citronová šťáva | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Ryba: | |
pstruh lososovitý | 4 ks |
pesto z medvědího česneku | 4 lžičky |
cotronová šťáva | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Nemohla jsem vymyslet přílohu k dnešní rybce, až mě nakonec přepadla chuť na bramborový salát. Chtělo to ale nějakou lehčí verzi, tak jsem trochu zapátrala na netu a inspirovala se salátem od Dity P. No, oblizovali jsme se všichni až za ušima.
Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka, vejce natvrdo a mraženou zeleninu chvilku povaříme na páře, aby změkla. Mezitím, co se nám vše vaří, si dáme marinovat rybu. Každý kousek pstruha lehce osolíme, opepříme a potřeme lžičkou medvědího pesta. Naskládáme rybu do uzavíratelné nádoby a na závěr ještě zakapeme citronovou šťávou. Necháme v lednici alespoň půl hodiny. Cibuli nakrájíme na jemno, jablko a okurky na kostičky. Zchladlé brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostičky, vejce také. Přidáme napařenou zeleninu, hořčici, jogurt, sůl, pepř a trochu citronové šťávy. Vše opatrně promícháme a případně dochutíme ještě solí nebo citronovou šťávou. Necháme salát odpočívat v lednici, alespoň než bude hotová ryba. Troubu rozpálíme na 180 stupňů a plátky pstruha (kůží dolů) pečeme na pečícím papíře asi 15 minut. Přeji dobrou chuť!
Podrobné info: