Pažitka
Název:

Pstruh na citronu, tymiánu s bramborovo-špenátovou pěnou na cibulce s rýžovo-kokosovým mlékem


Pstruh na citronu, tymiánu s bramborovo-špenátovou pěnou na cibulce s rýžovo-kokosovým mlékem


Ingredience:
Ingredience:
olivový olej dle potřeby
pstruh1 ks
citron1/2 ks
sůl dle chuti
tymián pár větviček
Bramborovo-špenátová pěna:
brambory2 - 3 ks
cibule1/2 ks
mražený listový špenát Bonduelle1 - 2 plátky
rýžovo-kokosové mléko dle chuti
sůl dle chuti
ghí dle potřeby
Postup přípravy:

Rybičky máme moc rádi a snažíme si je dopřát pravidelně. Nejraději připravuji lososa, který je bez kostí, ale rozhodně se kvůli tomu nehodlám ochudit o ostatní druhy ryb a už vůbec ne o pstruha.
Jedna z našich nejoblíbenějších úprav je právě tato, používám ji na většinu ryb a je prostě nejlepší, sůl, citron a tymián je prostě klasika, která nikdy nezklame. Vím, že by se lépe vyjímala na fotce celá ryba, ale já si ji rozhodně nechtěla nechat vystydnout a jelikož syn ještě spal a bylo zapotřebí kosti pečlivě vybrat, objektem focení se stala právě jeho porce.

Pstruha očistíme, omyjeme, rybu nasolíme zevnitř i zvenku, poctivě pokapeme citronem, přidáme pár větviček tymiánu, přikryjeme alobalem, dáme do lednice a necháme 3 hodiny odpočinout.

Využijeme času, který máme a připravíme si přílohu.

Oloupeme si brambory, rozkrájíme, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Mezitím si na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme povolený špenát, osolíme, rozmixujeme, přidáme uvařené, scezené brambory a rozmixujeme. Dle potřeby přilijeme rýžovo-kokosové mléko a vyšleháme do hladké pěny, dosolíme a metličkou do horké pěny všleháme změklé Ghí.

Po třech hodinách vyjmeme pstruha z lednice, rozehřejeme si pánev společně s olivovým olejem a rybu pozvolna dozlatova opečeme.
Podáváme s připravenou přílohou.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno