Ingredience: | |
pstruh lososovitý (vykuchaný) | 2 ks |
bylinkové máslo | cca 4 - 6 plátků |
libeček | svazek |
limetk | 1 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
červená paprika | dle potřeby |
žlutá paprika | dle potřeby |
zelená paprika | dle potřeby |
šalotka | 2 ks |
K létu grilování prostě patří a i když už se pomalu blíží ke konci, je potřeba využít každého hezkého dne. Tento recept není o žádné velké gastronomii, ale o skvělé souhře chutí. Tato podoba a úprava ryb u nás při grilování jednoznačně vítězí.
Nejprve si omyjeme, vykrojíme papriky. Ty si pak nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy a přidáme k nim oloupanou šalotku na měsíčky. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme a necháme stranou. Rybu si opláchneme, vysušíme a nasolíme a opepříme. Do vnitřku ryby pak poklademe libeček (svazek rozdělíme na dva díly), poté plátky bylinkového másla a do každé ryby tak dvě až tři kolečka limetky. Rybu pak dáme do mřížky na ryby a na grilu ogrilujeme. Papriky se šalotkou pak na střídačku napícháme na špejle (pokud jsou dřevěné, doporučuji na chvíli namočit do vody) a také grilujeme.
Rybu pak před podáváním ještě pokapeme limetkou a dáme na ni plátek bylinkového másla. Podáváme pak společně rybu a paprikový špíz. Pokud nám počasí na grilování nepřeje je možné tento recept připravit i doma na grilovací pánvi.
Podrobné info: