Pažitka
Název:

Pstruh s dýňovo-hráškovým pyré pro děti od 1 roku


Pstruh s dýňovo-hráškovým pyré pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
pstruh3 filety
očištěná dýně (Hokaido)400 g
mražený hrášek (nebo čerstvý)100 g
máslo50 g
sůl dle chuti
muškátový oříšek dle chuti
Postup přípravy:

Dobrá rybka toho mnoho nepotřebuje a pstruh mezi ně bezpochyby patří. Jednoduše doplněný dýní, hráškem a jemným kořením je to jídlo pro náročné gurmány úplně stejně, jako pro malé děti.

Pstruha osolte a okořeňte dle vlastní libosti. Já osobně příliš koření u ryb nepoužívám, pouze citronový pepř. V pánvi rozpalte menší množství tuku a rybu na něm po kůži osmažte.

Dýni nakrájejte na menší kousky a uvařte do změknutí. Trvá to přibližně deset minut, záleží na velikosti, kterou jste zvolili. Až dýni odstavíte, do horké vody vhoďte ještě mražený hrášek, aby rozmrzl (dále už ale nevařte, jen prohřejte a vodu slijte).

Přemístěte do mixéru společně s rozpuštěným máslem a vyšlehejte na pyré. Ochuťte solí a strouhaným muškátovým oříškem.

Pstruha podávejte s teplým zeleninovým pyré. Můžete ještě zakápnout pár kapkami kvalitního panenského oleje.

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno