Ingredience: | |
pstruh | 3 filety |
očištěná dýně (Hokaido) | 400 g |
mražený hrášek (nebo čerstvý) | 100 g |
máslo | 50 g |
sůl | dle chuti |
muškátový oříšek | dle chuti |
Dobrá rybka toho mnoho nepotřebuje a pstruh mezi ně bezpochyby patří. Jednoduše doplněný dýní, hráškem a jemným kořením je to jídlo pro náročné gurmány úplně stejně, jako pro malé děti.
Pstruha osolte a okořeňte dle vlastní libosti. Já osobně příliš koření u ryb nepoužívám, pouze citronový pepř. V pánvi rozpalte menší množství tuku a rybu na něm po kůži osmažte.
Dýni nakrájejte na menší kousky a uvařte do změknutí. Trvá to přibližně deset minut, záleží na velikosti, kterou jste zvolili. Až dýni odstavíte, do horké vody vhoďte ještě mražený hrášek, aby rozmrzl (dále už ale nevařte, jen prohřejte a vodu slijte).
Přemístěte do mixéru společně s rozpuštěným máslem a vyšlehejte na pyré. Ochuťte solí a strouhaným muškátovým oříškem.
Pstruha podávejte s teplým zeleninovým pyré. Můžete ještě zakápnout pár kapkami kvalitního panenského oleje.
Dětská specifika: