Ingredience: | |
pstruh | 4 ks |
máslo | 16 plátků |
citron | 2 ks |
citronová šťáva | dle chuti |
blinky | dle chuti |
drcený kmín | dle chuti |
hrubozrnná mořská sůl | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Jednoduchý recept na přípravu pstruhů. Stačí pouze omýt, vykuchat, ochutit a vložit do trouby, která všechnu práci odvede za nás. Poté už si stačí jen užít tu skvělou chuť.
Pstruhy omyjeme, vykucháme, dobře osolíme a okmínujeme na povrchu i uvnitř.
Na plech poklademe plátky másla a na ně pstruhy položíme (díky tomu nebudou klouzat).
Každému pstruhovi dáme do bříška dva plátky másla, 3 kolečka citrónu a čerstvé bylinky, pokud jsou, pokud nejsou, tak zaměnit, jako já dnes sušenými.Pstruhy pokapeme citrónovou šťávou a posypeme mořskou hrubozrnnou solí.
Pstruhy pečeme 15-20 minut v předehřáté troubě na 180°C, dokud nepůjde maso snadno oddělit od páteře vidličkou.