Ingredience: | |
bílky (jeden bílek váží cca 35 g) | 4 ks |
cukr krupice | 200 g |
sůl | špetka |
Zůstalo vám hodně bílků? Tak jsou na řadě pusinky! Sněhové pečivo je velmi jemné a moc dobré. A pokud přidáte maličko potravinářského barviva, tak jim dodáte hnedle jiný šmrnc.
V míse bílky šleháme se špetkou soli a postupně přidáváme cukr, až nám vyšleháme tuhou sněhovou hmotu. Poté stříkáme na plech vyložený pečícím papírem cukrářským sáčkem malé pusinky. Pokud chceme mít barevné pusinky, tak přidáme do cukrářského sáčku kapku gelové potravinářské barvy. Kdo nemá cukrářský sáček, může sněhovou hmotu na pečící papír nanášet lžičkou. Pusinky nepečeme, ale sušíme v troubě na 110 °C minimálně hodinu, podle velikosti pusinek, můžeme až 1,5 hodiny.
Podrobné info: