Pažitka
Název:

Quiche s cizrnovou náplní

vegan


Quiche s cizrnovou náplní


Ingredience:
Ingredience:
jemné ovesné vločky1/2 hrnku
žitná celozrnná mouka1/2 hrnku
lněná semínka1 lžíce
studená voda dle potřeby
olivový olej1 lžíce
sušené oregano špetka
bazalka špetka
himalájská sůl1/2 lžičky
římský kmín špetka
Náplň:
cizrna1/2 plechovky
sojová smetana3 lžíce
červená cibule1/4 ks
kousek cukety cca 5 - 8 cm
jarní cibulka1 ks
česnek1 stroužek
hraška1 lžička
olivový olej trochu
rajčata, paprika... na ozdobu
Postup přípravy:

Všem přeji hezký den, zkoušela jsem tak trochu jiný quiche plněný cizrnou a musím říct, že k salátu jako příloha to bylo opravdu moc dobré, ještě k tomu je zdravý z ovesných vloček a žitné mouky.

Určitě se hodí i jako lehká večeře nebo pohoštění pro přátele. Dělala jsem opět z malého množství tedy na 2ks.

Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C. Připravíme si do mísy vločky, mouku, sůl, koření, olej, také rozdrcené lněné semínko s vodou, přiléváme po troškách vodu, aby se nám vše spojilo a vzniklo celistvé těsto, pořádně promneme. Formičky na tartaletky vymažeme lehce olejem a těsto vymačkáme rukou do formiček, dáme péct. Mezitím si na pánvi osmahneme cibuli, česnek, jarní cibulku, cuketu, cizrnu a přidáme také římský kmín, sůl a pepř. Vše přendáme do mixéru nebo food procesoru a mixujeme do hladka, přidáme smetanu a kapku oleje, pokud je potřeba přidejte opět trošku smetany nebo vodu, ušleháme do krémové konzistence, přidáme hrašku, popřípadě ještě dosolíme a dochutíme (je možné dát trošku bio bujonu alnatura), vytáhneme z trouby připravené krusty a naplníme směsí, vrch poklademe jarní cibulkou, červenou paprikou a rajčátky, dáme péct na dalších 30 minut. (pokud chcete tak vrch zakápněte pikantním chilli olivovým olejem)

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Silvie Beránková

    zavřít okno