Korpus: | |
kukuřičná mouka | 1 a 3/4 hrnku |
rozehřáté máslo | 150 g |
vejce | 1 ks |
Náplň: | |
menší červené řepy | 2 ks |
malá dýně Hokkaido | 1/2 ks |
čerstvý kozí sýr | 100 g |
dobromysl | hrstka |
smetana na šlehání | 250 ml |
vejce | 3 ks |
Tento bezlepkový koláč je inspirován kamarádkou Maruškou, která nám obdobný servírovala při příjezdu do Santa Fé. Po několikadenní cestě, kdy jsme v rámci časových úspor jedli jen "za volantem" to pro nás byla božská mana! Vůbec nejlepší na tom je, že udělat tohle těsto je ještě jednodušší a rychlejší, než dělat klasické křehké těsto.
Kukuřičnou mouku smícháme s rozpuštěným máslem, vejcem a špetkou soli. Připravené těsto vtlačíme do formy na koláč. Perfektně drží i na okrajích. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Řepu nakrájejte na tenké plátky, nebo nastrouhejte nahrubo. Dýni nakrájejte na tenké měsíčky. Smetanu smíchejte s vejci, osolte, opepřete a přidejte dobromysl. Na dno koláče naskládejte řepu, na ni položte měsíčky dýně a kousky sýra. Zalijte směsí smetany a vajec. Pečte na 180 stupňů asi 45 minut.
Podrobné info: