Název:Quiche s lučinou a rajčaty
vegetariánský recept
Ingredience:
Ingredience: |
hladká mouka | 280 g |
máslo | 160 g |
studená voda | 8 lžic |
rajčata | 2 ks |
vejce | 4 ks |
lučina | 300 g |
muškátový oříšek | špetka |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
čerstvá bazalka / majoránka | hrstička |
Postup přípravy:Jednoho dne jsem tak v poklidu nakupovala v Albertu, frčela jsem s vozíkem mezi regály a zničeho nic jsem narazila na časopis s recepty, který vydával samotný řetězec prodejen Albert.
V časopisu se nacházel i tento recept. Hned mě zaujal a rozhodla jsem se ho u nejbližší příležitosti vyzkoušet. Nejbližší příležitost byla dneska a slaný francouzský koláč dopadl výborně. Z pekáčku zmizel už za 3 hodiny a já mohla hned začít dělat další.
- Mouku se solí dáme do mísy s na kousky nakrájeným máslem. Zpracujeme až bude těsto připomínat drobenku a po lžičkách přidáme studenou vodu. Těsto vypracujeme a na půl hodiny necháme vychladit do lednice.
- Lučinu smícháme s vejci, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Rajčata nakrájíme na tenké kolečka a odložíme si je bokem na talířek.
- Těsto vyválíme a dáme do formy. Na těsto nalijeme připravenou směs z lučiny a vajec a nahoru vyskládáme tence nakrájené rajčata. Posypeme nahrubo nakrájenými bylinkami a dáme na 20-25 minut do předehřáté trouby.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min
Autor:
zavřít okno