Pažitka
Název:

Quiche s lučinou a rajčaty

vegetariánský recept


Quiche s lučinou a rajčaty


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka280 g
máslo160 g
studená voda8 lžic
rajčata2 ks
vejce4 ks
lučina300 g
muškátový oříšek špetka
sůl špetka
pepř špetka
čerstvá bazalka / majoránka hrstička
Postup přípravy:

Jednoho dne jsem tak v poklidu nakupovala v Albertu, frčela jsem s vozíkem mezi regály a zničeho nic jsem narazila na časopis s recepty, který vydával samotný řetězec prodejen Albert.
V časopisu se nacházel i tento recept. Hned mě zaujal a rozhodla jsem se ho u nejbližší příležitosti vyzkoušet. Nejbližší příležitost byla dneska a slaný francouzský koláč dopadl výborně. Z pekáčku zmizel už za 3 hodiny a já mohla hned začít dělat další.

  1. Mouku se solí dáme do mísy s na kousky nakrájeným máslem. Zpracujeme až bude těsto připomínat drobenku a po lžičkách přidáme studenou vodu. Těsto vypracujeme a na půl hodiny necháme vychladit do lednice. 
  2. Lučinu smícháme s vejci, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Rajčata nakrájíme na tenké kolečka a odložíme si je bokem na talířek.
  3. Těsto vyválíme a dáme do formy. Na těsto nalijeme připravenou směs z lučiny a vajec a nahoru vyskládáme tence nakrájené rajčata. Posypeme nahrubo nakrájenými bylinkami a dáme na 20-25 minut do předehřáté trouby.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Zenab Condéová

    zavřít okno