Těsto: | |
špaldová mouka (Lidl - na koláče a sušenky) | 250 g |
změklé máslo | 125 g |
celé vejce | 1 ks |
himalájská růžová sůl | 1/2 lžičky |
Směs: | |
brokolice | 250 g |
smetana na vaření | 200 ml |
plátkový sýr | dle potřeby |
celá vejce | 2 ks |
listový špenát | 250 g |
Co vám budu povídat, prožíváme období, kdy nám začaly odcházet spotřebiče. Nejdřív tyčový mixér, to jsem se dost naštvala, protože je mojí pravou rukou. No, a aby toho nebylo málo, tak se s námi pomalu loučí lednice. Mrazák mrazí, ale lednice nechladí. Prostě paráda! Nálada na bodu mrazu. Tak jsem chtěla k večeři udělat něco rychlého, co se hned sní a napadl mě právě quiche.
Z první části surovin vytvoříme těsto a dáme ho na hodinu odpočinout do lednice. Mezitím si vložíme do parního hrnce brokolici (natrhanou na růžičky) se špenátem a paříme přibližně 20 minut hezky do měkka. Smícháním smetany a vajec si připravíme směs, kterou quiche nakonec zalijeme. Nezapomeneme si předehřát troubu na 200°C.
Odpočinuté těsto prohněteme a vyložíme s ním koláčovou formu (použila jsem silikon). Těsto propícháme vidličkou, aby z něj lépe unikala pára, a dáme ho péct na 10-15 minut. Po předpečení na něj vyskládáme brokolici a špenát, zalijeme směsí smetany a vajec, vyskládáme plátky sýra a dáme péct na 200°C hezky dozlatova.