Ingredience: | |
vařená quinoa - červená a žlutá | 170 g |
mandlové mléko Provamel | dle konzistence |
mango Kent | 1 ks |
skořice | dle chuti |
Často když připravuji přílohu, uvařím jí více a připravím zároveň dezertík, placky nebo karbanátky. Tentokrát to byla právě quinoa, mango už bylo hezky měkké a v kombinaci se skořicí je prostě výborné, často se musím hodně držet, abych to malému nesnědla.
Uvařenou quinou vyšleháme s mandlovým mlékem, skořicí a částí manga, naplníme do pohárů a ozdobíme pokrájeným mangem, lehce poprášíme skořicí.
Příprava quinoy: Quinoa vyniká svou jednoduchou přípravou. Vařte podobně jako rýži (2 díly vody na 1 díl Quinoy) po dobu 15-20 minut. Po uvaření se quinoa vyznačuje příjemně lehkou, nadýchanou strukturou a jemnou, lehce oříškovou chutí.
Podrobné info: