Ingredience: | |
tříbarevná quinoa | 1 hrnek |
kokosové mléko | 1 hrnek |
med | 2 lžíce |
jahody + na ozdobení | 6 ks |
cottage sýr | 4 lžíce |
vlašské ořechy | hrst |
mátové lístky | na ozdobení |
Quinou jsem si velmi oblíbila. Je to v prvé řadě velmi zdravá, ale i chutná potravina. Oblíbila jsem si ji také pro její univerzálnost. Hodí se prakticky při jakémkoliv vaření tak i pečení. Už jsem ji zkoušela jako přílohu, jako zavářku do polévky, jako obal místo klasického trojobalu, na pečení a nyní se dostala na řadu její další sladká podoba. Tato její sladká forma je mi opět velmi sympatická a mohla bych říci, že bude patřit mezi mé oblíbené.
Quinou si uvaříme dle návodu, místo vody však použijeme mléko. Nejprve si ji propláchneme vlažnou vodou a pak vaříme v mléce cca 15 minut. Mezitím si nakrájíme jahody na kostičky. Necháme quinou trochu zchladnout a pak do ní zamícháme med a sýr cottage. Jako poslední vmícháme jahody a ořechy. Můžeme dozdobit pár lístky máty. Podáváme jako snídani nebo svačinu.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ