Pažitka
Název:

Quinoa s brokolicí a cizrnou


Quinoa s brokolicí a cizrnou


Ingredience:
Ingredience:
vařená cizrna ve sklenici (Alnatura)100 g
quinoa1 hrnek
kurkuma1/4 lžičky
tymián2 snítky
střední brokolice1/2 ks
olivový olej dle potřeby
citronová šťáva z cca 1/2 citronu dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
semínka granátového jablka hrst
chilli paprička1 ks
hladkolistá petržel2 hrsti
Postup přípravy:

Jeden rychlý a moc dobrý recept. Jsou dny, kdy člověk potřebuje rychle uvařit, ale i to na chuti jídla neubírá. Quinou mám doma vždy v zásobě a dnes jsem ji využila v kombinaci s brokolicí, cizrnou a granátovým jablkem. Je to kombinace trochu nezvyklá, ale přiznám se, že velmi chutná. Takže pokud chcete zkusit nějaký rychlý a zdravý recept mohl by to být právě tento.

Nejprve si uvaříme quinou dle návodu na obalu (propláchneme horkou vodou a vaříme cca 15 minut).

Poté cizrnu sceďte a smíchejte s jednou lžící olivového oleje, kurkumou, tymiánem, solí, pepřem a nasekanou chilli papričkou. Necháme chvílí marinovat a poté chvíli opékáme na pánvi. Brokolici si rozdělíme na růžičky, opláchneme, osušíme a přidáme k cizrně a opékáme cca 10 minut. Vše zakápneme citrónovou šťávou.

Uvařenou quinou přidáme ke směsi cizrny a brokolice a promícháme. Prohřejeme. Nakonec přimícháme nasekanou petrželku. Zakápneme olivovým olejem a na závěr přidáme semínka granátového jablka.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno