Pažitka
Název:

Quinoa s rýžovo-kokosovým mlékem, kokosovým krémem a hruškami s vysokoprocentní strouhanou čokoládou

bez lepku, mléka, laktózy a vajec - vegan


Quinoa s rýžovo-kokosovým mlékem, kokosovým krémem a hruškami s vysokoprocentní strouhanou čokoládou


Ingredience:
Ingredience:
quinoa60 g
rýžovo-kokosové mléko Provamel300 ml
kokosový krém1 lžíce
hruška1 - 2 ks
Vivani hot chocolate vegan - vysoko procentní čokoláda dle chuti
Vivani čokoláda na vaření dle potřeby
Postup přípravy:

Jeden z dezertů, který milujeme, aby ne, s čokoládou nelze nemilovat.
Ať již na snídani či svačinku, chutná skvěle. Quinoa je úžasným zdrojem živin, vápníku, železa a bílkovin.

Kokos obecně patří k vysoce nutričním surovinám. Obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C, kyselinu listovou, kyselinu pantotenovou, kyseliny omega 6, bílkoviny, vlákninu a celou řadu minerálů.

Kokosový krém posiluje imunitu, podporuje trávení, má protizánětlivé účinky, působí proti kardiovaskulárním onemocněním, snižuje vysoký cholesterol, upravuje hladinu cukru v krvi.

Prostě úžasná kombinace, kterou si s klidem dopřejeme s kvalitní vysokoprocentní čokoládou. 
Jdeme na to.

Quinou propláchneme, na několik minut namočíme do studené vody, zbaví se tak hořkosti a zároveň ji zbavíme nečistot, následně vodu slijeme. Quinou zalijeme rostlinným mlékem, vaříme přibližně 15-20 minut. Pokud budeme vařit čistě v kokosovém mléce, nebude třeba přidávat kokosový krém. Po uvaření quinou přiklopíme a necháme vsáknout zbylé rostlinné mléko. Postačí, když zůstane po uvaření půl hrnku, víc není žádoucí, budeme přidávat hrušku, která dezert naředí.

Po vychladnutí přidáme do uvařené quinoy omytou, pokrájenou hrušku zbavenou jadérek. Rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme lžíci kokosového krému a zamícháme. 
Já jsem si dezert ozdobila strouhanou čokoládou a kostičkami čokolády.
Místo hrušky můžeme přidat nasekané mandle, případně pro dospělé lze přidat karamelové Baileys (není vhodný pro vegany). Každý dle chuti své. Dezert podáváme vychlazený.

Přeji dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno