Ingredience: | |
quinoa | 50 g |
batát, oloupaný | 120 g |
zelená část jarní cibulky | 10 g |
špenát (mladý) | 40 g |
bazalka | velká hrst |
piniová semínka | 1 lžíce |
limetová šťáva | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti |
Rozhodla jsem se spojit pár mých nejoblíbenějších surovin. Dobře, surovin, které jsou v mém žebříčku top surovin. Představte si, když jsem si je dopřála všechny pohromadě! Úplně jsem šílela blahem, když jsem se zakousla do sladké pečené brambory, která spolu s oříškovou chutí quinoy sklouzla do krku na svěží vlně špenátu. Quinoa nakopla jemnou chuť piniových oříšků, které zápasily s limetkou o prim v žebříčku chutí spolu se špenátem. Ten salátu dodal svěžest a bazalka nakonec způsobila ještě větší průlom mezi nebem a mou miskou s mým (aktuálně) nejoblíbenějším salátem.
1. Uvařte quinou a dejte vychladit.
2. Batáty nakrájejte na malé kostičky, v míse promíchejte s trochou oleje, solí a pepřem. Rozložte na pečící papír, vložte do předehřáté trouby a pečte při 210°C do změknutí. Bude to trvat 10 - 15 minut. Pak batáty vyndejte z trouby a nechte na talíři vystydnout.
3. V míse prošlehejte lžíci olivového oleje se lžící limetové šťávy. Přidejte špetku soli a trochu čerstvě mletého pepře. Zamíchejte.
4. Cibulku nakrájejte na jemná kolečka. Špenát nasekejte ostrým nožem na drobné kousky. To samé udělejte s bazalkou. Nasypte do mísy.
5. Zálivku ještě jednou prošlehejte, nalijte na salát. Přisypte quinou, batáty, piniová semínka a promíchejte.
Podrobné info: