Pažitka
Název:

Quinoa salát se špenátem a batáty

vegetariánský recept


Quinoa salát se špenátem a batáty


Ingredience:
Ingredience:
quinoa50 g
batát, oloupaný120 g
zelená část jarní cibulky10 g
špenát (mladý)40 g
bazalka velká hrst
piniová semínka1 lžíce
limetová šťáva dle chuti
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Rozhodla jsem se spojit pár mých nejoblíbenějších surovin. Dobře, surovin, které jsou v mém žebříčku top surovin. Představte si, když jsem si je dopřála všechny pohromadě! Úplně jsem šílela blahem, když jsem se zakousla do sladké pečené brambory, která spolu s oříškovou chutí quinoy sklouzla do krku na svěží vlně špenátu. Quinoa nakopla jemnou chuť piniových oříšků, které zápasily s limetkou o prim v žebříčku chutí spolu se špenátem. Ten salátu dodal svěžest a bazalka nakonec způsobila ještě větší průlom mezi nebem a mou miskou s mým (aktuálně) nejoblíbenějším salátem.

1. Uvařte quinou a dejte vychladit.

2. Batáty nakrájejte na malé kostičky, v míse promíchejte s trochou oleje, solí a pepřem. Rozložte na pečící papír, vložte do předehřáté trouby a pečte při 210°C do změknutí. Bude to trvat 10 - 15 minut. Pak batáty vyndejte z trouby a nechte na talíři vystydnout.

3. V míse prošlehejte lžíci olivového oleje se lžící limetové šťávy. Přidejte špetku soli a trochu čerstvě mletého pepře. Zamíchejte.

4. Cibulku nakrájejte na jemná kolečka. Špenát nasekejte ostrým nožem na drobné kousky. To samé udělejte s bazalkou. Nasypte do mísy. 

5. Zálivku ještě jednou prošlehejte, nalijte na salát. Přisypte quinou, batáty, piniová semínka a promíchejte. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno