Ingredience: | |
zralé pevné rajče | 5 ks |
pórek | 1,5 hrsti |
konzervovaná cizrna | 6 lžic |
stroužek česneku prolisovaný | 1 ks |
zakysané smetany | 6 lžic |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
strouhané vlašské ořechy | 4 lžíce |
citronová šťáva | 1 lžíce |
oregano | 1 snítka |
kari pasta | 1 špička lžičky |
Pokud váháte, co udělat zajímavého návštěvě, tento recept je tím pravým zpestřením vaší kuchyně. Předkrm bude barevný, chutný a jistě sklidí úspěch.
Rajčatům seřízneme vršky a ostrou lžičkou vydlabeme dužninu.
V misce rozmícháme créme fresh s kari pastou, potom s ostatním kořením, nasekaným oregánem, ořechy a česnekem. Přidáme dužninu z rajčat, pórek a pak ochutíme solí a citronovou šťávou. Úplně nakonec vmíchejte okapanou cizrnu.
Necháme alespoň hodinu odležet v chladu a pak směsí plníme rajčata. Podáváme jako lehkou svačinu nebo večeři či osvěžující pohoštění.
Dobrou chuť!