Ingredience: | |
cherry rajčata | 250 - 300 g |
chilli papričky | 1 - 2 ks |
Nálev do 1/2 litrové sklenice: | |
pomerančová šťáva | 300 ml |
ocet | 100 ml |
snítka rozmarýnu | 5 cm |
skořice | 3 cm |
nové koření | 5 kuliček |
pepř | 5 kuliček |
Už přemýšlíte, čím obohatit studené mísy a jednohubky během vánočních svátků? Vyzkoušejte macerovaná rajčátka.
Do hrnku dáme všechny suroviny na nálev a vaříme 5minut. Poté necháme vychladit.
Do sklenice nasypeme rajčata, abychom zjistili, jaké množství se tam vejde. Zbytek uložíme do lednice.
Odměřená rajčata opláchneme, jehlou hodně propícháme a dáme do čisté sklenice.
Zalijeme chladným nálevem, ve kterém jsme ponechali všechno koření, sklenici uzavřeme šroubovacím uzávěrem a necháme macerovat 4-8týdnů v lednici.
Poté použijeme na obložení různých masových a sýrových mís, hodí se i na jednohubky.
Rajčata jsem dávala do nálevu před 6týdny a nyní byly nálevem krásně nasáknuté a chutné. Budu nakládat znova a nechám je macerovat až do vánočních svátků.
Podrobné info: