Pažitka
Název:

Rajčata v pikantním nálevu


Rajčata v pikantním nálevu


Ingredience:
Ingredience:
cherry rajčata250 - 300 g
chilli papričky1 - 2 ks
Nálev do 1/2 litrové sklenice:
pomerančová šťáva300 ml
ocet100 ml
snítka rozmarýnu5 cm
skořice3 cm
nové koření5 kuliček
pepř5 kuliček
Postup přípravy:

Už přemýšlíte, čím obohatit studené mísy a jednohubky během vánočních svátků? Vyzkoušejte macerovaná rajčátka.

Do hrnku dáme všechny suroviny na nálev a vaříme 5minut. Poté necháme vychladit.
Do sklenice nasypeme rajčata, abychom zjistili, jaké množství se tam vejde. Zbytek uložíme do lednice.
Odměřená rajčata opláchneme, jehlou hodně propícháme a dáme do čisté sklenice.
Zalijeme chladným nálevem, ve kterém jsme ponechali všechno koření, sklenici uzavřeme šroubovacím uzávěrem a necháme macerovat 4-8týdnů v lednici.
Poté použijeme na obložení různých masových a sýrových mís, hodí se i na jednohubky.

Rajčata jsem dávala do nálevu před 6týdny a nyní byly nálevem krásně nasáknuté a chutné. Budu nakládat znova a nechám je macerovat až do vánočních svátků.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno