Ingredience: | |
mini rajčátka (různé druhy) | 3 kg |
voda | 2 l |
kvasný ocet | 700 ml |
třtinový cukr | 200 g |
světlá hořčičná semínka | 1 lžíce |
tmavá hořčičná semínka | 1 lžíce |
sůl | 60 g |
nové koření | 1 lžička |
celý pepř | 1 lžička |
celý hřebíček | 1 lžička |
Divokých rajčátek mám letos tolik, že už je nestíháme jíst. Sbírat ještě jo, ale doma vydrží tak dva dny a praskají a kazí se. Tak co s tím? Jedině nějak uchovat na zimu, napadlo mě. Jednu várku jsem zavařila a další usušila a naložila do oleje (v následujícím příspěvku). Těším se až v zimě vytáhnu tyhle domácí poklady, to se pomějeme.
V hrnci svaříme vodu s octem, cukrem, solí a kořením. Necháme vychladnout a mezitím si připravíme sklenice a naplníme rajčátky (mohou být i nezralá, stejně se povaří). Zalijeme je nálevem i s kořením, zavíčkujeme a sterilujeme při 80°C asi 15 minut.
Podrobné info: