Ingredience: | |
České Ghíčko | dle potřeby |
cibule | 1 ks |
šalotka | 1 ks |
plechovka rajčat - kousky Bio Alnatur | 240 g |
očištěná cuketa | 1/2 ks |
česnek | 1 stroužek |
červené víno | 100 ml |
bazalka | dle chuti |
tymián | dle chuti |
himalájská sůl | dle chuti |
třtinový cukr | 1 lžíce |
jáhly | 60 g |
Některé dny si ráda maso odpustím a dnes byl právě jeden z nich. Lákala mě mlsná na rajčátka a čerstvé bylinky jsem právě dostala a toho se musí prostě využít.
Na Českém Ghíčku si orestujeme cibuli, přidáme pokrájenou cuketu, česnek, rajčata, chvíli prohřejeme a zalijeme červeným vínem. Přidáme bylinky a osolíme. Vaříme do změknutí, v případě potřeby přisladíme třtinovým cukrem. Podáváme s jáhličkami.
Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody na 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.
Podrobné info: