Pažitka
Název:

Rajčatová polévka s cuketou


Rajčatová polévka s cuketou


Ingredience:
Ingredience:
rajčata (loupaná celá nebo kousky)1 plechovka
cuketa1/2 ks
řapíkatý celer kousek
malá cibule1 ks
česnek, oloupaný1 stroužek
nastrouhaný parmezán nebo kousky pečeného prmezánu dle chuti
olivový olej3 lžíce
Postup přípravy:

Dnešní recept patří mezi moje oblíbené. Obecně rajčatové polévky jsou skvělé jídlo, jsou relativně jednoduché na přípravu a chutnají snad všem. Stačí nám pouze pár základních surovin, jako jsou rajčata, cukety, čerstvá zelenina a parmezán na závěr.

V Itálii jsem se naučila posypávat polévky parmezánem. Je to skvělý tip, protože krásně zvýrazní chuť každé polévky, ať už je to tato rajčatová, známé minestrone nebo vývar s plněnými tortellini. Dnešní recept jsem chtěla trochu obzvláštnit a zkusila jsem místo nastrouhaného sýra jeho pečenou variantu. V Itálii se parmezán i běžně opéká, možná někdy příště pro vás vyzkouším i tento recept. Já jsem si tentokrát vybrala ten kupovaný z la Formaggeria (Cri Cri).

Zeleninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme v hrnci na olivovém oleji. Přidáme rajčata a necháme bublat na mírném ohni tak 15 minut. Dolijeme vodou a necháme vařit alespoň 1h. Dochutíme solí a pepřem (ev. bujónem). Polévku podáváme posypanou sýrem či s kousky pečeného parmezánu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Zuzana Miličková

    zavřít okno