Ingredience: | |
rajčata (loupaná celá nebo kousky) | 1 plechovka |
cuketa | 1/2 ks |
řapíkatý celer | kousek |
malá cibule | 1 ks |
česnek, oloupaný | 1 stroužek |
nastrouhaný parmezán nebo kousky pečeného prmezánu | dle chuti |
olivový olej | 3 lžíce |
Dnešní recept patří mezi moje oblíbené. Obecně rajčatové polévky jsou skvělé jídlo, jsou relativně jednoduché na přípravu a chutnají snad všem. Stačí nám pouze pár základních surovin, jako jsou rajčata, cukety, čerstvá zelenina a parmezán na závěr.
V Itálii jsem se naučila posypávat polévky parmezánem. Je to skvělý tip, protože krásně zvýrazní chuť každé polévky, ať už je to tato rajčatová, známé minestrone nebo vývar s plněnými tortellini. Dnešní recept jsem chtěla trochu obzvláštnit a zkusila jsem místo nastrouhaného sýra jeho pečenou variantu. V Itálii se parmezán i běžně opéká, možná někdy příště pro vás vyzkouším i tento recept. Já jsem si tentokrát vybrala ten kupovaný z la Formaggeria (Cri Cri).
Zeleninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme v hrnci na olivovém oleji. Přidáme rajčata a necháme bublat na mírném ohni tak 15 minut. Dolijeme vodou a necháme vařit alespoň 1h. Dochutíme solí a pepřem (ev. bujónem). Polévku podáváme posypanou sýrem či s kousky pečeného parmezánu.
Podrobné info: