Ingredience: | |
mungo fazolky (přes noc namočené) | hrst |
velká rajčata | 4 ks |
drcená rajčata v plechovce | 400 g |
šalotka | 2 ks |
Ghí nebo jiný tuk | dle potřeby |
oregano + na zdobení | svazek |
česnek | 2 stroužky |
vývar | cca 500 - 600 ml |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
parmazán | k podávání |
Mám ráda takové ty malé pozornosti, co dostáváte od svých známých a jelikož většina z mým známých moc dobře ví, že mám ráda jídlo, jsou těmi pozornostmi právě potraviny. Tak se mi do rukou dostala mísa krásně červeným, voňavých a hlavně chutných rajčat. Udělala jsem z nich mimo jiné i polévku, kterou jsem trochu ozvláštnila mungo fazolkami.
Nejprve si v tlakovém hrnci uvaříme mungo fazolky. Vaříme ve vodě cca 10 minut. Poté si spaříme horkou vodou rajčata a oloupeme slupku a vykrojíme vnitřek (dužinu). Poté si je nakrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci si na Ghí zesklovatíme šalotku, přidáme nakrájená rajčata, drcená rajčata, stroužky česneku, svazek oregána a zalijeme vývarem. Zavřeme hrnec a vaříme cca 7 minut. Poté přidáme uvařené mungo fazolky, osolíme a opepříme. Vyndáme svazek oregána a vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké polévky.
Polévku pak při podávání ozdobíme nastrouhaným parmazánem a případně i čerstvým oregánem.
Podrobné info: