Ingredience: | |
loupaná rajčata | 500 g |
čerstvá rajčata | 500 g |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
česnek | dle chuti |
bazalka | dle chuti |
cibule | 1 ks |
mrkev | 1 ks |
řapíkatý celer | dle chuti |
rozmarýn | na ozdobu |
máslo | 2 lžíce |
olivový olej | 2 lžíce |
zakysaná smetana | 1 lžíce |
Pokud máte rádi rajčata, je tato polévka pro vás ta pravá. Padne jich tam kilo, takže chuť je opravdu pořádně rajčatová.
Na olivovém oleji orestuj očištšnou zeleninu společně s cibulí.
Přidej všechna rajčata, prolisovaný česnek, trochu soli a pepře a nech vařit cca 40 minut .
Polévku propasíruj a na mírném plameni nech vařit cca 5 min. Případně dochuť česnekem, solí nebo pepřem.
Stahni hnrnec z plotny a přidej máslom které nech rozpustit a jemně vmíchej do polévky. Hotovou polévku servíruj ozdobenou zakyasano smetanou a rozmarýnem. Ideálně podávej s domácím chlebem (např. foccacia)
Podrobné info: