Pažitka
Název:

Rajčatové pyré


Rajčatové pyré


Ingredience:
Ingredience:
loupaná rajčata500 g
čerstvá rajčata500 g
sůl dle chuti
pepř špetka
česnek dle chuti
bazalka dle chuti
cibule1 ks
mrkev1 ks
řapíkatý celer dle chuti
rozmarýn na ozdobu
máslo2 lžíce
olivový olej2 lžíce
zakysaná smetana1 lžíce
Postup přípravy:

Pokud máte rádi rajčata, je tato polévka pro vás ta pravá. Padne jich tam kilo, takže chuť je opravdu pořádně rajčatová.

Na olivovém oleji orestuj očištšnou zeleninu společně s cibulí.

Přidej všechna rajčata, prolisovaný česnek, trochu soli a pepře  a nech vařit cca 40 minut .

Polévku propasíruj a na mírném plameni nech vařit cca 5 min. Případně dochuť česnekem, solí nebo pepřem.

Stahni hnrnec z plotny a přidej máslom které nech rozpustit a jemně vmíchej do polévky. Hotovou polévku servíruj ozdobenou zakyasano smetanou a rozmarýnem. Ideálně podávej s domácím chlebem (např. foccacia)

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Robert Maška

    zavřít okno