Ingredience: | |
České Ghíčko bio | dle potřeby |
malá cuketa, očištěná a vydlabaná | 1 ks |
rajčatová šťáva bio | 200 g |
cibule | 1 ks |
šalotka | 2 ks |
červené suché víno | 150 ml |
bobkový list | 2 ks |
nové koření | 2 kuličky |
citronový tymián | dle chuti |
himalájská sůl | dle chuti |
třtinový cukr nebo jablíčko | dle chuti |
skořicce | špetka |
voda | dle potřeby |
celozrnné špagety | dle potřeby |
V tomto vedru to chtělo nějakou rychlovku. Když jsou vedra, ohřát domácnost se nevyplácí, pokud se nechceme vrhnout na potící kůru. My jsme dlouho neměli rajčatovou omáčku, rychle, hravě, jdeme na to.
Na Ghí orestujeme pokrájenou cibuli a šalotku, přidáme, pokrájenou očištěnou cuketu, rajčatovou šťávu, zalijeme vínem, přidáme nové koření, bobkový list, osolíme a dle potřeby během vaření přidáme vodu, záleží, jakou chceme konzistenci. Když je cuketa měkká přidáme citronový tymián, špetku skořice, vyndáme bobkový list a nové koření, osladíme dle chuti nebo přidáme nastrouhané jablíčko a krátce povaříme. Následně celou směs rozmixujeme dohladka, přepasírujeme.
Podáváme s oblíbenou přílohou, já zvolila celozrnné špagety, které jsem připravila dle návodu.
Podrobné info: