Pažitka
Název:

Rajčatový quiche


Rajčatový quiche


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka300 g
máslo115 g
sůl špetka
pepř špetka
voda2 lžíce
vejce4 ks
smetana 40%120 g
ricotta100 g
strouhaný parmazán50 g
cherry rajčátka dle potřeby
čerstvá bazalka hrstka
olivový olej trochu
Postup přípravy:

Vynikající koláč s ricottou, cherry rajčátky a parmazánem.

Na korpusové těsto potřebujeme 300g hladké mouky, 115g másla, sůl, pepř a trochu studené vody, aby se ingredience hezky spojily. Zabalíme do potravinářského sáčku a necháme 30-40 minut vychladit v lednici.

Vychlazeným těstem vyplníme formu, přikryjeme pečícím papírem a zatěžkáme fazolemi, aby nám těsto nenabobtnalo. Možná se ptáte, proč zrovna fazolemi. Je to prosté. Fazolím se v troubě nic nestane a můžete je jak vychladnout použít na jakýkoli jiný recept. 10 minut pečeme v předehřáté troubě na 180°.

Na náplň potřebujeme 4 vejce, 120g 40% smetany, 100g ricotty a 50g strouhaného parmazánu. Korpus naplníme a ozdobíme cherry rajčátky. Pečeme při 180°C zhruba 45 minut. Na závěr posypeme čerstvou bazalkou a pokapeme kvalitním olivovým olejem.

www.facebook.com/RegionNaTaliri

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Petr Chudárek

    zavřít okno