Ingredience: | |
cizrna (celkem 400g i s nálevem) | 240 g (1 konzerva) |
cherry rajčata | 200 g |
střední červená cibule | 1/2 ks |
chilli paprička | 1 ks |
citron - šťáva | 1/2 ks |
mát | 1/2 hrsti |
bazalka + menší na ozdobu | 3 velké listy |
feta | 100 g |
olivový olej | 3 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Dnes mám pro vás recept na snadný a rychlý salát. Díky cizrně je dost sytý, a proto ho dělám jako salát - jídlo. Třeba k večeři. Když použijete už konzervovanou cizrnu, je to rychlovka, kterou uděláte za pár minut po příchodu z práce, jako já.
Jako většina salátů, i tenhle má velmi snadný postup.
Konzervu cizrny slijte a dejte do mísy. Přidejte přepůlená cherry rajčata, pokrájenou chilli papričku, posekanou mátu s bazalkou, cibuli pokrájenou na tenké proužky a rozdrobenou fetu.
Připravte zálivku smícháním oleje a citronové šťávy. Trošku osolte a opepřete. Zálivkou zalijte salát a opatrně promíchejte.
Rozdělte na talíře a ještě dozdobte lístky bazalky.
Podrobné info: