Pažitka
Název:

Rajčatový tartar na dva způsoby ( tataráček )


Rajčatový tartar na dva způsoby ( tataráček )


Ingredience:
První varianta:
větší masitá rajčata2 ks
avokádo1/2 ks
jarní cibulka1 ks
ančovičky2-3 filátka
čerstvá bazalka1 hrstka
pepř1 špetka
sůl1 špetka
olivový olej5-6 kapek
druhá varianta:
větší masitá rajčata2 ks
naložená sušená rajčata4-5 ks
posekané kapary1 lžička
jarní cibulka1 ks
čerstvá bazalka1 hrstička
drcené chillifeferonky1 špetka
pepř1 špetka
sůl1 špetka
olivový olej4-5 kapek
bazalkové pesto na bagetky2-3 lžičky
čerstvé bagetky2-3 ks
Postup přípravy:

Přivezla jsem si z Itálie krásná masitá rajčata. Samozřejmě hlavně kvůli tomu, abych z nich vypreparovala semínka a mohla si je letos vypěstovat sama :-) . Jak já se vždycky těším na rajčata ze zahrady, krásně voňavá od slunce, slaďoučká ..... A jelikož jsem dužinu takto vydloubala, připravila jsem ze zbytku výborné tataráčky .

První varianta přípravy:
Rajčata nakrájíme spolu s avokádem na drobné kostičky, cibulku, bazalku a ančovičky najemno. Promícháme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a podle chuti dosolíme. Podáváme na opečené bagetce nejlépe vychlazené.

Tento druhý recept jsem upravila z původního od Ivany Krausové.
Stejně jako u předchozího receptu nakrájíme rajčata na kostičky, sušená rajčata, jarní cibulku, bazalku a kapary najemno posekáme. Promícháme, opepříme, dosolíme a zakápneme olivovým olejem. Vychlazené podáváme na opečené bagetce potřené bazalkovým pestem nebo bez, to nechám na vás.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno