Ingredience: | |
cibule | 1 ks |
rajčata | 1 konzerva |
máslo | 1 plátek |
voda | 1 l |
tymián | 3 snítky |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
skořice | špetka |
uvařená rýže | 1 sáček |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
Servírujte se lžící zakysané smetany....
Nadrobno pokrájenou cibulku jsem orestovala na plátku másla, přidala pokrájená rajčata z plechovky, zalila vodou, přidala pár snítek tymiánu, osolila, opepřila a vařila asi 20 minut. Poté jsem vyndala snítky tymiánu (během vaření se lístečky uvolnili a zbyly jen dřevnaté stonečky) a polévku rozmixovala, dochutila cukrem, skořicí, solí, pepřem a nechala rozpustit plátek másla (polévka se už nevaří) Na talíři jsem přidala uvařenou rýži a lžící zakysané smetany.
Podrobné info: