Pažitka
Název:

Rajská polévka


Rajská polévka


Ingredience:
Ingredience:
cibule1 ks
rajčata1 konzerva
máslo1 plátek
voda1 l
tymián3 snítky
sůl špetka
pepř špetka
skořice špetka
uvařená rýže1 sáček
zakysaná smetana1 kelímek
Postup přípravy:

Servírujte se lžící zakysané smetany....

Nadrobno pokrájenou cibulku jsem orestovala na plátku másla, přidala pokrájená rajčata z plechovky, zalila vodou, přidala pár snítek tymiánu, osolila, opepřila a vařila asi 20 minut. Poté jsem vyndala snítky tymiánu (během vaření se lístečky uvolnili a zbyly jen dřevnaté stonečky) a polévku rozmixovala, dochutila cukrem, skořicí, solí, pepřem a nechala rozpustit plátek másla (polévka se už nevaří) Na talíři jsem přidala uvařenou rýži a lžící zakysané smetany.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Horková

    zavřít okno