Ingredience: | |
mouka (1/2 chlebové a 1/2 pšeničné celozrnné) | 450 ml |
kefír | 220 ml |
sušené droždí | 1/8 lžičky |
třtinový cukr | 1 lžička |
sůl | 1 lžička |
mletý koriandr | větší špetka |
kumin | špetka |
bylinky nebo skořice | dle chuti |
jemné vločky | hrst |
semínka, ořechy nebo sušené ovoce | hrst |
Cítíte tu vůni koriandru? Domácí pečivo není dnes žádná rarita, ba naopak. Pokud je připravujete dětem, dva si oddělte a posypte třeba mořskou hrubozrnnou solí. Když si uděláte čerstvý dip nebo lučinu, snídaně je dokonalá.
Zaděláme kvásek, smícháme se suchými ingrediencemi kromě vloček a semínek. Necháme v míse překryté fólií při pokojové teplotě přes noc.
Ráno do těsta zapracujeme semínka a uděláme 6 bochánků (těsto je dost řídké)
Pečeme při cca 200 stupních cca 10 minut.
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ