Pažitka
Název:

Rarášci z vepřové kýty


Rarášci z vepřové kýty


Ingredience:
Ingredience (cca 15 menších řízečků):
vepřová kýta500 g
sýrová pomazánka s česnekem150 g
vejce2 ks
worcester2 lžíce
solamyl4 lžíce
menší cibule1 ks
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
olej na smažení
Postup přípravy:

Smažení masoví rarášci, ať už jsou z vepřového, kuřecího, nebo krůtího masa jsou u nás doma ve velké oblibě. Tentokrát jsem použila trošku netradiční marinádu a rarášci byli krásně šťavnatí.

Maso nakrájíme na tenké plátky, poté naklepeme a nařežeme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno.

V hlubší nádobce s víkem ušleháme vejce s worcesterem a solamylem. Vmícháme sýrovou pomazánku, cibuli a přidáme nakrájené maso. Opět promícháme a necháme 3 hodiny uležet v lednici. Může být i přes noc.

Z uleželé směsi tvarujeme do pánve s rozehřátým olejem menší řízečky a pozvolna je smažíme z každé strany cca 5 minut. Usmažené klademe na papírovou utěrku, odsát přebytečný tuk.

Na přílohu může být bramborová kaše nebo čerstvé pečivo.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno