Ingredience: | |
velká zralá rajčata | 3 ks |
lilek | 1 ks |
velká cuketa | 1 ks |
velké papriky (červené nebo žluté) | 2 ks |
krájená rajčata | 1 plechovka |
červená cibule | 1 ks |
česnek | 3 stroužky |
olivový olej | 1 lžíce |
černé olivy | dle chuti |
čerstvá bazalka | hrst |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti |
sušený rozmarýn | dle chuti |
Ratatouille je vlastně takové francouzské "lečo". Obsahuje spoustu sezónní zeleniny, voňavé bylinky a jeho příprava je velmi jednoduchá. Receptů na ratatouille existuje několik a každý ho připravuje trošku jinak. Dnes vám ukážu, jak ho dělám já.
Cibuli, lilek, rajčata, papriky a cuketu nakrájejte na větší kostičky. V hrnci nebo v hluboké pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a nechejte na něm dozlatova opéct nejprve cibuli, pak i lilek, papriky a rajčata. Jako poslední přidejte cuketu. K zelenině přidejte plechovku krájených rajčat, prolisovaný česnek, rozmarýn, sůl a pepř. Vše promíchejte a pod poloodkrytou pokličkou cca půl hodiny duste. Hotové ratatouille odstavte z plotny, přidejte nakrájené černé olivy, čerstvou bazalku a podávejte s křupavou bagetkou.
Podrobné info: