Pažitka
Název:

Ravioli z červené řepy plněné směsí z pečeného kuřete, špenátu a ricotty


Ravioli z červené řepy plněné směsí z pečeného kuřete, špenátu a ricotty


Ingredience:
Těsto:
menší vařená řepa1 ks
vejce1 ks
špaldová mouka dle potřeby
Náplň:
cibule1/2 ks
česnek1 stroužek
pečené kuře dle potřeby
čerstvý špenát2 velké hrsti
ricotta pár lžic
Postup přípravy:

Když už člověk jednou vyzkouší domácí těstoviny, tak si těžko odvyká. Je to supr easy a hlavně hrozně chutné. Dneska padlo i do náplně pečené kuře, co bylo na menu včera. Popravdě já osobně na druhý den ohřívané kuřecí moc nemusím, přijde mi suché, tak se aspoň zužitkovalo.

Na těsto budeme potřebovat jednu menší uvařenou řepu, již vychladlou, jedno vejce a mouku. Já použila špaldovou. Řepu si rozmixujeme najemno, přidáme jedno celé vejce a mouku. Neptejte se mě, kolik mouky, dávám od oka. Těsto musí vyjít trošku pevnější, aby se při rozvalování zatahovalo zpět. Prostě šlo těžce válet. Dám ho vychladit na chvíli do ledničky a mezitím si připravím náplň. Na pánvi osmahnu 1/2 cibulky, stroužek česneku a jemně nakrájené kuře, po chvíli přidám tak 2 velké hrsti jemně nasekaného čerstvého špenátu. Až je směs vychladlá, vmíchám pár lžic ricotty. Pak vyválím těsto, vykrojím kolečka, naplním směsí, okraje potřu vodou a plním. Pak je vařím ve vroucí osolené vodě pár minut, až začnou plavat nahoru. Dobrou chuť

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Terezie Mojžíšová

    zavřít okno