Ingredience: | |
středně velká červená řepa (předvařená) | 1 ks |
ricotta | 150 g |
nastrouhaná kůra z 1/2 limetky | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Zálivka: | |
olivový olej | dle potřeby |
dýňový olej | dle potřeby |
limetková šťáva | dle chuti |
růžový pepř | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Bylinkový parmazán: | |
parmazán | 50 g |
bazalka | hrst |
Řepa v moderním kabátku. Lehké osvěžení nejen pro teplé letní dny...výborné plněné třeba i kozím sýrem.
Červenou řepu uvaříme doměkka. Necháme vychladit a oloupeme. Ricottu smícháme s limetkovou kůrou, pár kapkami šťávy, špetkou soli a promícháme.
Parmazán dáme do sekáčku s bazalkou.
Růžový pepř lehce podrtíme a smícháme s olejem, limetkovou šťávou a špetkou soli, prošleháme, aby vznikla hladká emulze.
Řepu krájíme na velice tenké plátky. Na každý položíme kopeček ochucené ricotty a plátek přehneme a nebo položíme další plátek.
Naservírujeme na talíř a přelijeme zálivkou, posypeme bylinkovým parmazánem.
Podrobné info: