Pažitka
Název:

Ravioly z červené řepy, bylinkový parmazán


Ravioly z červené řepy, bylinkový parmazán


Ingredience:
Ingredience:
středně velká červená řepa (předvařená)1 ks
ricotta150 g
nastrouhaná kůra z 1/2 limetky dle chuti
sůl dle chuti
Zálivka:
olivový olej dle potřeby
dýňový olej dle potřeby
limetková šťáva dle chuti
růžový pepř dle chuti
sůl dle chuti
Bylinkový parmazán:
parmazán50 g
bazalka hrst
Postup přípravy:

Řepa v moderním kabátku. Lehké osvěžení nejen pro teplé letní dny...výborné plněné třeba i kozím sýrem.

Červenou řepu uvaříme doměkka. Necháme vychladit a oloupeme. Ricottu smícháme s limetkovou kůrou, pár kapkami šťávy, špetkou soli a promícháme.

Parmazán dáme do sekáčku s bazalkou.

Růžový pepř lehce podrtíme a smícháme s olejem, limetkovou šťávou a špetkou soli, prošleháme, aby vznikla hladká emulze.

Řepu krájíme na velice tenké plátky. Na každý položíme kopeček ochucené ricotty a plátek přehneme a nebo položíme další plátek.

Naservírujeme na talíř a přelijeme zálivkou, posypeme bylinkovým parmazánem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno