Ingredience: | |
středně velká červená řepa | 1/2 ks |
ricotta | 35 g |
nastrouhaná kůra z necelé 1/2 limetky | dle chuti |
nasekaná pažitka | 1 lžička |
lilmetková šťáva | pár kapek |
sůl | špetka |
Zálivka: | |
olivový olej | 1 lžíce |
limetková šťáva | 1 lžička |
růžový pepř | 12 kuliček |
sůl | špetka |
Řepa v moderním kabátku, který musí nadchnout každého milovníka zdravého jídelníčku. Kombinace, která vás zaručeně nadchne.
Lehké osvěžení nejen pro teplé letní dny…
Červenou řepu uvaříme doměkka. Necháme vychladit a oloupeme.
Ricottu smícháme s limetkovou kůrou, pár kapkami šťávy, špetkou soli a pažitkou, promícháme.
Růžový pepř lehce podrtíme a smícháme s olejem, limetkovou šťávou a špetkou soli, prošleháme, aby vznikla hladká emulze.
Řepu krájíme na velice tenké plátky. Na každý položíme kopeček ochucené ricotty a plátek přehneme. Naservírujeme na talíř a přelijeme zálivkou.
Podrobné info: