Pažitka
Název:

Ravioly z červené řepy s ricottou, limetou a růžovým pepřem

vegetariánský recept


Ravioly z červené řepy s ricottou, limetou a růžovým pepřem


Ingredience:
Ingredience:
středně velká červená řepa1/2 ks
ricotta35 g
nastrouhaná kůra z necelé 1/2 limetky dle chuti
nasekaná pažitka1 lžička
lilmetková šťáva pár kapek
sůl špetka
Zálivka:
olivový olej1 lžíce
limetková šťáva1 lžička
růžový pepř12 kuliček
sůl špetka
Postup přípravy:

Řepa v moderním kabátku, který musí nadchnout každého milovníka zdravého jídelníčku. Kombinace, která vás zaručeně nadchne.

Lehké osvěžení nejen pro teplé letní dny…

Červenou řepu uvaříme doměkka. Necháme vychladit a oloupeme.

Ricottu smícháme s limetkovou kůrou, pár kapkami šťávy, špetkou soli a pažitkou, promícháme.

Růžový pepř lehce podrtíme a smícháme s olejem, limetkovou šťávou a špetkou soli, prošleháme, aby vznikla hladká emulze.

Řepu krájíme na velice tenké plátky. Na každý položíme kopeček ochucené ricotty a plátek přehneme. Naservírujeme na talíř a přelijeme zálivkou.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno