Ingredience: | |
vlašské ořechy | 3/4 hrnku |
sušené baby fíky | 3/4 hrnku |
sůl | špetka |
strouhaný kokos | 1 a 1/2 hrnku |
kokosový olej | 2 lžíce |
citronová kůra | 2 lžíce |
citrony - šťáva z nich | 2 ks |
kurkuma | 1/2 lžičky |
med | 1 - 2 lžíce |
Nedávno mě zaujal recept na raw řezy. U nás jsou oblíbené spíše pečené dezerty, ale tento mě opravdu zaujal a rozhodla jsem se jej vyzkoušet. Řezy jsou skvělé svoji lehkostí a kyselou chutí citrónu. Takže, kdo má rád citrónovou chuť, bude to určitě jeho šálek kávy.
Nejprve si uděláme korpus. Buď ve food procesoru nebo s výkonným tyčovým mixérem si rozmixujeme vlašské ořechy a fíky se špetkou soli. Vznikne tak mírně lepivá směs, kterou vsypeme na plech (zapékací mísy) vyložený pečícím papírem a natlačíme jej prsty do všech stran.
Poté si připravíme náplň. Do mísy si vsypeme strouhaný kokos, přidáme kokosový olej, kúru z citronu, citrónovou šťávu, kurkumu med a vše promixujeme tyčovým mixérem. Poté náplň přendáme na korpus a pomocí vypouklé strany lžíce uhladíme. Řez pak dáme minimálně na hodinu do lednice. Skladujte v chladu.
Podrobné info: