Pažitka
Název:

Raw čoko-jahodovo-mátový koláč

vegan, raw, bez lepku


Raw čoko-jahodovo-mátový koláč


Ingredience:
Korpus:
namletá pohanka (pohanková mouka)1 hrnek
sušené datla1 hrnek
voda dle potřeby
Čokoládová vrstva:
banán1 ks
kakao1/2 lžíce
datlový sirup1/2 lžíce
mandle1 a 1/2 lžíce
voda1/2 lžíce
Jahodová vrstva:
čerstvé jahody1 hrnek
avokádo1/2 ks
sirup1/2 lžíce
Mátová vrstva:
mátové listy1/2 hrnku
avokádo1/2 ks
banán1/2 ks
šťáva z 1/2 citronu dle chuti
sirup1/2 lžíce
kokosový olej1 lžička
Postup přípravy:

Raw stravování v ČR se těší čím dál větší oblibě(yahoo!) a já se stejně někdy divím, proč vitariánské dortíky nejsou dostupné všude. Vlastně od té doby, co jsem jich pár ochutnala, se ptám, proč se ještě jiné dezerty vyrábí. Nač pečeme po všech stránkách náročné dorty, když můžeme mít dokonalý zdravý koláč. Navíc k létu se tyto lehké dezerty hodí úplně nejvíc. Aspoň já teda ve vedrech hned tak něco nepozřu. Tentokrát jsem se snažila, aby byl dortík i méně nákladný. Abyste ale jeho chuť opravdu ocenili, je třeba být fanouškem máty, právě ta ho dělá netradičním. 

Suroviny na korpus rozmixujeme. Pokud je potřeba, přidáváme trochu vody a směsí vyložíme dno dortové formy(s odepínatelnými stěnami.)

Suroviny na vrstvy rozmixujeme a pokud nejsou směsi dost husté, chvíli chladíme nebo mrazíme. Pokud chceme, aby hezky držely na sobě a netekly, po každé vrstvě na chvíli dort zamrazíme a poté přidáme další vrstvu.  Stačí ale finální podobu pořádně vychladit či lehce zamrazit. Vrstev je možné udělat víc.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Iveta Čížová

    zavřít okno