Pažitka
Název:

RAW kuličky čtyř chutí

raw


RAW kuličky čtyř chutí


Ingredience:
Na první tři kuličky je použita základní pasta - hrst datlí a cca 6 sušených švestek umixovaných dohromady
1. typ kuliček (na obrázku úplně vlevo):
pasta z datlí a švestek1,5 lžíce
sušené namleté meruňky (v mlýnku na mák)5 ks
mleté mandle hrst
agávový sirup1 lžíce
2. typ kuliček (ty s kokosovým obalem):
pasta z datlí a švestek1 lžíce
mletá slunečnícová semínka (stačí na jemno nasekat v mixéru) hrst
mleté rozinky2 lžíce
kokos (v bio kvalitě nejlépe - má mnohem lepší chuť)1 lžíce
kokosový olej1 lžíce
agávový sirup1 lžíce
kokos na obalení
3. typ kuliček (druhá třetí řada zprava/3.řada obalená v karobu/):
pasta z datlí a švestek1,5 lžíce
na jemno nasekané kešu hrt
karob2 lžíce
agáve sirup1 lžíce
4. typ kuliček (úplně vpravo):
mletý světlý sezam6 lžic
černý sezam (lze vynechat a doplnit bílým)2 lžíce
mleté rozinky hrst
med3 lžíce
skořice1 lžička
sezam či skořice na obalení
Postup přípravy:

Doma teď nejsou pravidelní strávníci a tak mám čas si kouzlit jen tak v malém, na chuť a taky tím obdarovat co nejvíce lidí, aby ochutnali, co se dá ze sušených surovin (oříšků, semínek, ovoce) vyrobit.

A protože to jsem já, samozřejmě jsem se vrhla hned na čtyři druhy. Tři typy kuliček mají stejný základ a to datle a sušené švestky (ty jsem musela přidat, jelikož se mi přes zavřený nerozbalený pytlík prokousali do datlí moli!!!). Jelikož vše dělám tak nějak od oka a přidávám či ubírám podle konzistence, je pro mne těžké napsat přesný recept a tak doufám, že pokud se rozhodnete je vyzkoušet, použijete svou fantazii a doplníte, kde je třeba.

1. typ kuliček
Pastu z datlí a švestek smícháme s ostatními ingrediencemi, utvoříme pevnou hmotu a tvoříme v dlaních kuličky.

2. typ kuliček
Pastu smícháme s mletými rozinkami, kokosovým olejem a agáve sirupem a přidáme další ingredience.

3. typ kuliček
K pastě přidáme nasekané kešu oříšky, sirup a karob a smícháme v hmotu. Kuličky Můžeme obalit v karobu.

4 typ kuliček
Rozinky nameleme, přidáme med a mletý sezam a dohustíme nasekanými slunečnicovými semínky. Vytvoříme hustou hmotu (díky medu se to trochu lepí na ruce, je lepší si je namočit do vody a pak tvarovat) a kuličky obalíme v sezamu, nebo skořici.

Všechny kuličky dáme před ochutnáním do lednice ztuhnout. Nejlepší jsou k silné arabské kávě jako dezertík.

 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Denisa Schmiedová

    zavřít okno