Těsto: | |
rozmixované RAW ovesné vločky | 2 hrnky |
velká šťavnatá mrkev | 4 ks |
datle | 2 hrnky |
vlašské ořechy | 1 hrnek |
med | 3 lžíce |
sůl | špetka |
skořice | 2 lžíce |
rozinky | dle chuti |
kokosový olej | 1 lžíce |
Poleva: | |
kešu ořechy (nechte namočené předem na cca 4 hodiny ve vodě) | 2 hrnky |
citronová šťáva | 2 lžíce |
kokosový olej | 2 lžíce |
javorový sirup nebo med | dle chuti |
Jednou v životě jsem pekla mrkvový dort a dopadl katastrofálně. Proto jsem se rozhodla dát mu ještě jednu šanci. Tentokrát Vás ale žádné pečení nečeká. Dort je totiž celý ve stylu RAW a proto stačí všechny suroviny jen rozmixovat a máte hotovo. Jeho chuť je prostě dokonalá a kdo jednou ochutná, ten si ho zamiluje navždy.
Mrkev nakrájejte na menší kousky, vhoďte do mixéru a spolu s datlemi a vlašskými ořechy vše rozmixujte na co nejjemnější hmotu. Přidejte ostatní suroviny a pořádně je spolu smíchejte. Polevu vyrobíme rozmixováním kešu ořechů (bez vody), citronové šťávy a kokosového oleje. Podle potřeby můžete přidat i trochu vody tak, aby byla poleva co nejjemnější. Dochutíme javorovým sirupem nebo medem. Teď záleží, jak chcete mít dort vysoký. Já jsem ho tvarovala bez formy pouze na pečícím papíru. Těsto jsem si rozdělila na tři části. První (větší) část těsta jsem "naplácala" na pečící papír a vytvarovala do kruhu. Mrkvovou vrstvu potřete kešu polevou i ze stran. Stejně pak pokračujte i s ostatními vrstvami dortu. Nakonec vše pokryjte zbylou polevou a uhlaďte. Dort necháme přes noc zatuhnout v lednici a druhý den máme hotovo.
Podrobné info: