Pažitka
Název:

Raw pohanková kaše

raw


Raw pohanková kaše


Ingredience:
Ingredience:
pohanka200 g
vlašské ořechy100 g
banán1 ks
voda nebo rostlinné mléko20 ml
skořice1 čajová lžička
ostružiny150 g
švestky200 g
kokos60 g
mleté lískové oříšky hrstička
javorový sirup, agáve
Postup přípravy:

Raw pohanková kaše patří mezi velice rychlé u chutné snídaně. Dá se připravit v mnoha podobách a příchutích. Stačí, když máme doma jakékoliv ovoce, oříšky a sirup. 

A jelikož je sezóna ostružin a švestek, byla by škoda nezkusit tuto kombinaci. 

Ostružiny mají vysoký obsah vitamínů a minerálu, převážně Vitamín C, který podporuje imunitu a pomáhá detoxikovat. Obsahují také kyselinu listovou, fosfor, hořčík, draslík a železo. Rostlinná barviva obsažená v ostružinách posilují a regenerují cévy, posilují vazivo a chrání chrupavku. Mají antioxidační, protizánětlivé a prý i protirakovinné účinky. Ostružiny celkově zpomalují stárnutí organismu. 

Švestky obsahují velké množství vlákniny, proto pozitivně působí na činnost střev (na zácpu). Jsou dobrým zdrojem draslíku. Působí také močopudně, díky tomu se z těla odstraňuje přebytečná voda a sůl.  

Pokud máme možnost, konzumujeme ostružiny a švestky v různých podobách po celý rok.   

Jak na to:


Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Iveta Ondruchová

    zavřít okno