Pažitka
Název:

RAW pohanková kaše

raw


RAW pohanková kaše


Ingredience:
Ingredience:
pohanka200 g
vlašské ořechy100 g
banán1 ks
voda / rostlinné mléko20 ml
skořice1 lžička
ostružiny150 g
švestky200 g
kokos60 g
mleté lískové oříšky1 hrstka
javorový sirup1 sklenička
Postup přípravy:

Raw pohanková kaše patří mezi velice rychlé u chutné snídaně. Dá se připravit v mnoha podobách a příchutích. Stačí, když máme doma jakékoliv ovoce, oříšky a sirup.  


Ostružiny mají vysoký obsah vitamínů a minerálu, převážně Vitamín C, který podporuje imunitu a pomáhá detoxikovat. Obsahují také kyselinu listovou, fosfor, hořčík, draslík a železo. Rostlinná barviva obsažená v ostružinách posilují a regenerují cévy, posilují vazivo a chrání chrupavku. Mají antioxidační, protizánětlivé a prý i protirakovinné účinky. Ostružiny celkově zpomalují stárnutí organismu. 

Švestky obsahují velké množství vlákniny, proto pozitivně působí na činnost střev (na zácpu). Jsou dobrým zdrojem draslíku. Působí také močopudně, díky tomu se z těla odstraňuje přebytečná voda a sůl. Pokud máme možnost, konzumujeme ostružiny a švestky v různých podobách po celý rok.     

Pohanka je bezlepková pseudoobilovina. Je významným zdrojem rutinu, který pozitivně působí na cévy a křečové žíly. Také redukuje obsah cholesterolu v krvi. Pohanka obsahuje také cholin, který regeneruje jaterní buňky a napomáhá odbourávání nahromaděného tuku v játrech. Ideální, pokud máme čas, je pohanku před použitím nechat naklíčit. Něco o klíčení zde.

Jak na to:
Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Iveta Ondruchová

    zavřít okno