Pažitka
Název:

Raw pohanková kaše s mandlovou smetanou

raw


Raw pohanková kaše s mandlovou smetanou


Ingredience:
Ingredience:
pohanka1/2 hrnku
mandlová smetana200 ml
skořice1 lžíce
arašidové máslo1 lžíce
slunečnicová semínka1 hrst
nepražené kakaové boby1 hrstka
oříšky1 hrstka
Postup přípravy:

Často si po ránu dělám své vlastní kaše. Většinou to nechávám na víkend, kdy mám dost času a můžu si se snídaní vyhrát. Miluji pohanku a proto jsem se rozhodla připravit pohankovou kaši. Tahle bude ovšem bez vaření a bez dlouhých příprav. Ideální je pohanku konzumovat namáčenou nebo naklíčenou. Jen tak nepřijdete o cenné látky, které obsahuje. Pak už jen stačí všechno rozmixovat, ozdobit a máte hotovo.

Pohanku nasypeme do větší mísy, zalijeme ji vodou a necháme ji přes noc namáčet. Ráno vodu slijeme a pohanku vsypeme do mixéru. Přidáme mandlovou smetanu nebo rostlinné mléko, skořici, arašídové máslo a slunečnicová semínka. Vše rozmixujeme na jemnou kaši. Pokud se Vám bude zdát kaše hustá, přidejte ještě trochu mléka nebo vody. V případě potřeby můžete kaši dosladit stévií nebo medem. Před servírováním kaši ozdobíme nepraženými kakaovými boby a oříšky. 

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno