Pažitka
Název:

RAW špenátová polévka

raw


RAW špenátová polévka


Ingredience:
Ingredience:
naklíčená / namočená loupaná pohanka150 g
listový špenát100 g
zlaté lněné semínko2 lžíce
sójová omáčka Tamari1 lžíce
pesto z medvědího česneku (nebo 2 stroužky česneku + 1/2 lžičky soli + lžíce olivového oleje)2 lžíce
voda20 ml
Postup přípravy:

Minulý týden jsme si udělali pesto z medvědího česneku a dnes ho použijeme na přípravu RAW špenátové polévky. Ale pokud jste neměli to štěstí a nenašli místečko, kde by "medvěd" rostl, nezoufejte, pesto lze krásně nahradit.

Postup:
  1. Odměřené množství pohanky nechte dva dny naklíčit (postup např. zde) nebo jí nechte jen přes noc namočenou.
  2. Do koktejlového mixéru vsypte lněná semínka a rozmixujte na prach.
  3. Do mixéru přidejte propláchnutou naklíčenou/namočenou pohanku, opláchnuté listy špenátu, sójovou omáčku a pesto z medvědího česneku. Zalijte asi 200 ml vody a mixujte, dokud nedostanete zcela hladkou polévku (asi dvě minuty).
  4. Dle chuti dosolte nebo přidejte sójovou omáčku, nalijte do talířů a ozdobte např. sedmikráskami nebo jiným plevelem.

Polévku jsem dělala v rámci tzv. jarního čistícího dne, ale stejně se nepodařilo úplně RAW, neodolala jsem a nandala nám k tomu i kvašené fazole :)

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Petra Schlesingerová

    zavřít okno