Pažitka
Název:

Ředkvičkový salát se šmakounem a pažitkou

vaříme se šmakounem


Ředkvičkový salát se šmakounem a pažitkou


Ingredience:
Ingredience:
ředkvičky2 svazky
řapíkatý celer4 stonky
uzený Šmakoun200 g
Cottage sýr150 g
pažitka1 hrst
dijonské hořčice1 lžíce
Postup přípravy:

Já i moje mamka jsme na ředkvičkách závislé, ale chroupat je pořád jen tak časem omrzí. Tak jsem jednoho večera připravila tento salátek a od té doby na něm ujíždíme, protože nemá chybu.

Ředkvičky si očistíme a nakrájíme na menší kousky. 
Celer oloupeme, zbavíme zbylých vláken a uděláme tenké plátky (nebo silnější, jak kdo má rád, ale moje děti ho nechtějí v salátu vidět). 
Šmakouna si nakrájíme na kostičky a vše smícháme v míse s cottagem, hořčicí a nasekanou pažitkou. 
Nejlepší je salát vychlazený a uležený pár hodin, aby se chutě krásně spojily.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Mishka Lentesová

    zavřít okno