Ingredience: | |
velká řepa | 1 ks |
mrkev | 2 ks |
velká cibule | 1 ks |
brambory | 2 ks |
domácí kečup | 3 lžíce |
nové koření | dle chuti |
celýpepř | pár kuliček |
bobkový list | 1 ks |
olej | trochu |
sůl | dle chuti |
voda |
Řepa je v dnešní době zase velké téma, které má pro organismus blahodárné účinky. Však víme....zkusme tedy tuto, dle mě, lahodnou polévku.
Na oleji orestujeme cibulku společně s řepou, mrkví, novým kořením, pepřem a bobkovým listem.
Poměr řepy a mrkve záleží na vás. Když bude víc mrkve, polévka bude více do oranžova, když řepy bude mít sytější červenou barvu. Přidáme brambory, chvíli orestujeme, přidáme pár lžic dobrého kečupu, promícháme, zalijeme vodou a posolíme. Až jsou brambory měkké, polévka by měla být hotová. Pokud je polévka příliš sladká můžeme přidat ještě právě domácí kečup z pravých rajčat a zeleniny. Polévka je výborná s čerstvě mletým pepřem.