Ingredience: | |
červené zelí | 1/2 hlávky |
velká červená řepa | 1 ks |
červená cibule | 2 ks |
mletý zázvor | 2 lžičky |
koriandr | 2 lžičky |
vývar | 1 l |
hrubozrnná sůl | dle chuti |
čtyřbarevný pepř | dle chuti |
olej | dle potřeby |
zakysaná smetana | dle chuti |
nasekané vlašské ořechy | dle chuti |
V letních dnech nám na oběd mnohdy stačí husté polévky. Chtěla jsem vyzkoušet nějakou novou a tak jsem vyzkoušela kombinaci červené řepy, červeného zelí a voňavého koření, a to koriandru a zázvoru. Tato polévka vás rozhodně zasytí a udělá dobře v bříšku.
Ve vyšším hrnci si rozpálíme olej. Cibule nakrájíme najemno a dáme do hrnce zesklovatět. Pak přidáme koření (zázvor a koriandr), stáhneme plamen a promícháme koření a cibulku. Po chvilce přidáme na menší kousky nakrájené zelí a červenou řepu. Zalijeme vývarem a vaříme cca 35 minut. Tak 10 minut před koncem vaření přidáme najemno nastrouhanou syrovou bramboru a provaříme. Poté si část zeleniny dáme stranou a směs rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme se zbývající částí zeleniny a trochou zakysané smetany a posypeme drcenými ořechy.
Podrobné info: