Pažitka
Název:

Retro višňová roláda s pudingovým krémem


Retro višňová roláda s pudingovým krémem


Ingredience:
Těsto:
žloutek5 ks
cukr krupice5 lžic
polohrubá mouka5 lžic
Náplň:
másllo250 g
mléko400 ml
cukr krupice2 lžíce
retro pudingový prášek s příchutí čokoláda-višeň2 balíčky
cukr moučka3 lžíce
višně dle potřeby
Postup přípravy:

Dnes jsme jeli na rodinnou oslavu a tak jsem upekla roládu, ale né obyčejnou roládu, ale Retro višňovou a pudingovým krémem. Musím se vám přiznat, miluji Retro pudingy od Amylonu. Jsou prostě boží! Díky nim vytvoříte během chvilky originální krém na dort, nebo dezert. Více o Retro pudingách od Amylon,a.s., které jsem testovala, si můžete přečíst u mě na webu www.varimesvendy.cz.

Nejprve si uvaříme puding. Z mléka, dvou lžic cukru krupice a pudingových prášků si uvaříme hustý puding. Nezapomeneme na uvařený puding položit potravinářskou fólii, aby se nám nevytvořil nežádoucí škraloup. Změklé máslo v pokojové teplotě vyšleháme s třemi lžícemi cukru moučka a pomalu přidáváme vychlazený puding. Vyšleháme v hladký krém.

Těsto na roládu si připravíme tak, že si oddělíme žloutky od bílků. Poté vyšleháme z bílků tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme mouku. Pak pomalu ručně vmícháme do žloutkové směsi sníh z bílků. Hotové těsto rozetřeme na pečicí papír potřený olejem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C do růžova. Po vyndání z trouby pár minut počkáme, aby odešla vařící pára, a ještě teplou roládu srolujeme včetně pečícího papíru a necháme vychladnout.

Teď již jen roládu roztočit, naplnit krémem, poklást višněmi a zatočit (při zatočení opatrně sundáváme pečící papír). Zbývající krém použijeme na zdobení rolády pomocí cukrářského sáčku. Nakonec ozdobíme dle vlastní fantazie.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno