Těsto: | |
vejce | 5 ks |
cukr krupice | 200 g |
olej | 5 lžic |
hladká mouka | 200 g |
sůl | špetka |
Krém: | |
máslo | 250 g |
moučkový cukr | 200 g |
kako | 2 lžíce |
rum | 2 lžíce |
uvařené brambory ve slupce | 600 g |
Šlehačka: | |
smetana ke šlehání | 2 kelímky |
ztužovač šlehačky | 2 balíčky |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
cukr moučka | dle chuti |
Na dokončení: | |
rum | dle chuti |
marmeláda | dle potřeby |
nastrouhaná čokoláda | dle potřeby |
Dezert s netradičním krémem s brambor, který jistě překvapí svojí vynikající chutí každou návštěvu.
Nejlépe den předem uvaříme brambory ve slupce.
Celá vejce ušleháme s cukrem a olejem. Přidáme mouku a sůl.
Těsto rozetřeme na plech (25x35 cm)vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 10 - 15 minut - zkoušíme špejlí.
Necháme vychladnout. Pak pokapeme rumem a potřeme marmeládou.
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Utřeme máslo s cukrem, přidáme kakao a rum. Nakonec vmícháme brambory. Krém natřeme na korpus.
Šlehačky vyšleháme se ztužovači, vmícháme zakysanou smetanu a cukr podle chuti. Šlehačku natřeme na korpus s krémem. Dozdobíme nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit.
Podrobné info: