Ingredience: | |
italská rýže typu Carnaroli nebo Arborio (mají běžně v Kauflandu nebo obchůdek Gran Moravia) | 200 g |
máslo (já kupuji v Gran Moravia) | 40 g |
menší cibule | 1 ks |
větší cuketa (cca 250 g) | 1 ks |
listová petržel | špetka |
masový vývar | 1 l |
suché bílé víno | dle chuti |
žloutek | 1 ks |
sůl | špetka |
sýr Gran Moravia | dle potřeby |
Risotto s cuketou je další ze série rizot, které mám moc ráda a bude určitě chutnat i vám. Jako ostatní rizota, i tohle vyžaduje dobrý domácí vývar (masový), čerstvé máslo, bílé víno, tvrdý italský sýr (např. Gran Moravia) a nesmí chybět hlavně italská rýže typu Carnaroli nebo Arborio.
Postup:
TIP: K cuketovému rizotu se skvěle hodí bílé víno! Zkuste třeba výborné ryze biologické Grechetto Umbria nebo Acquedotto Romano z mojí milované Umbrie
Podrobné info: