Pažitka
Název:

Risotto alle zucchine


Risotto alle zucchine


Ingredience:
Ingredience:
italská rýže typu Carnaroli nebo Arborio (mají běžně v Kauflandu nebo obchůdek Gran Moravia)200 g
máslo (já kupuji v Gran Moravia)40 g
menší cibule1 ks
větší cuketa (cca 250 g)1 ks
listová petržel špetka
masový vývar1 l
suché bílé víno dle chuti
žloutek1 ks
sůl špetka
sýr Gran Moravia dle potřeby
Postup přípravy:

Risotto s cuketou je další ze série rizot, které mám moc ráda a bude určitě chutnat i vám. Jako ostatní rizota, i tohle vyžaduje dobrý domácí vývar (masový), čerstvé máslo, bílé víno, tvrdý italský sýr (např. Gran Moravia) a nesmí chybět hlavně italská rýže typu Carnaroli nebo Arborio.

Postup:

TIP: K cuketovému rizotu se skvěle hodí bílé víno! Zkuste třeba výborné ryze biologické Grechetto Umbria nebo Acquedotto Romano z mojí milované Umbrie

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Zuzana Miličková

    zavřít okno