Pažitka
Název:

Risotto con vino rosso


Risotto con vino rosso


Ingredience:
Ingredience:
italská rýže typu Carnaroli nebo Arboriocca 250 g
silný kuřecí vývarcca 600 ml
čerstvý tymián špetka
čerstvý rozmarýn špetka
červené vínocca 3 dcl
cibule (nejlépe červená, já teda použila tu klasickou bílou)1 ks
máslo (koupila jsem čerstvé z Gran Moravia obchůdku)cca 3 cm
strouhaný sýr Gran Moravia nebo Grana Padano dle chuti
olivový olej (já mám Farchioni) kapka
Postup přípravy:

O víkendu jsem se rozhodla připravit pro změnu zase nějaké to risotto. Mám doma ještě dvě flašky výborného červeného vína Montefalco z Umbrie a tak mě napadlo ho využít na recept, který jsem nedávno dostala od mé známé Tundry z města Bastia Umbra. Italská červená vína jsou taková těžká a hutná a skvěle se hodí k vaření díky jejich výrazné chuti.

Postup:

TIP: Výborně se k přípravě receptu hodí i červené víno Sangiovese. Existuje také jeho varianta s použitím červené čekanky, kterou jednoduše nakrájíte nadrobno a přidáte smažit na másle k cibulce.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Zuzana Miličková

    zavřít okno