Ingredience: | |
italská rýže typu Carnaroli nebo Arborio | cca 250 g |
silný kuřecí vývar | cca 600 ml |
čerstvý tymián | špetka |
čerstvý rozmarýn | špetka |
červené víno | cca 3 dcl |
cibule (nejlépe červená, já teda použila tu klasickou bílou) | 1 ks |
máslo (koupila jsem čerstvé z Gran Moravia obchůdku) | cca 3 cm |
strouhaný sýr Gran Moravia nebo Grana Padano | dle chuti |
olivový olej (já mám Farchioni) | kapka |
O víkendu jsem se rozhodla připravit pro změnu zase nějaké to risotto. Mám doma ještě dvě flašky výborného červeného vína Montefalco z Umbrie a tak mě napadlo ho využít na recept, který jsem nedávno dostala od mé známé Tundry z města Bastia Umbra. Italská červená vína jsou taková těžká a hutná a skvěle se hodí k vaření díky jejich výrazné chuti.
Postup:
TIP: Výborně se k přípravě receptu hodí i červené víno Sangiovese. Existuje také jeho varianta s použitím červené čekanky, kterou jednoduše nakrájíte nadrobno a přidáte smažit na másle k cibulce.
Podrobné info: